OVER MIJ

Als je zoals ik geboren bent in Thailand, dan zit de liefde voor lekker en goed eten in je DNA. De aandacht voor mooie, verse ingrediënten, smaken, geuren en het uiterlijk van eten, is diep verankerd in de Thaise cultuur. Mijn moeder kookte iedere dag de lekkerste dingen voor ons. Aziatisch gerechten, maar ze maakte net zo makkelijk heerlijke Hollandse maaltijden. Ik heb het geluk dat ik nog altijd kan genieten van haar kookkunst. 

Zelf begon ik serieus te koken toen ik op kamers ging. Toen al merkte ik dat bezig zijn met eten mij veel voldoening en plezier gaf. Tijdens mijn studie aan de Hogere Hotelschool Den Haag leerde ik ook andere facetten van de hospitality industrie kennen. Ik ben gaan houden van de grote dynamiek die het vak kenmerkt, van de voldoening die een goede organisatie met zich meebrengt, en natuurlijk van de ontmoetingen met mensen met zeer uiteenlopende achtergronden. Dat alles geeft mij veel plezier en energie.

Na vele jaren voor vrienden en kennissen te hebben gekookt, heb ik uiteindelijk besloten om The little Kitchen op te richten. In februari 2018 was het zover. In mijn werk staan kleur, smaak en geur centraal, en ik hecht erg aan persoonlijke aandacht. The little Kitchen voelt zich zowel thuis in de Aziatische als in de Westerse keuken. Modern met een twist, zo zou ik het willen omschrijven. 

Liefs Kanya